Boscaiola Ristorante będzie zamknięta w niedzielę 31 marca oraz w poniedziałek 1 kwietnia.
Boscaiola Pizzeria będzie zamknięta tylko w niedzielę (w poniedziałek będzie otwarta).

16 stycznia (ŚRODA) w godzinach 19:00 - 22:00 organizujemy degustację win z winnicy Monte del Fra. Degustację poprowadzi Marica Bonomo, córka właściciela winnicy. W czasie degustacji powiemy, dlaczego wina z Monte del Fra są wyjątkowe oraz zaserwujemy degustacyjne porcje dań idealnie komponujące się z konkretnymi winami. Cena za uczestnictwo w degustacji: 150 złotych od osoby.

Filippo Sciacca w KUKBUK: http://www.kukbuk.com.pl/sardele-po-sycylijsku-wedlug-filippo-sciacca/

W każdą środę zapraszamy Państwa na Włoską muzykę na żywo.

W dniu 11 listopada restauracja oraz pizzeria boscaiola będą czynne. 
Zapraszamy :)

Drodzy Goście przyjmujemy rezerwacje na noc Sylwestrową.
Serdecznie zapraszamy :)

 

 

 

 

 

 

 

Na San Valentino restauracja i pizzeria są otwarte. Zapraszamy!

 

Nasza mistrzyni pizzy dziś w PR1: http://www.polskieradio.pl/7/53/Artykul/534821,Poznaj-przepis-na-pyszna-pizze

 

Uwaga! Uwaga!

Boscaiola Pizzeria już otwarta! Najlepszą pizzę w Warszawie można zjeść w naszym starym lokalu w BUW. No i oczywiście wino też jest!

Do zobaczenia!

 

Drodzy Goście i Przyjaciele!

Stało się! Boscaiola jest już w nowej lokalizacji, na rogu Wiślanej i Browarnej.

Jola trochę urosła. Czy wypiękniała? Oceńcie sami!

 

 

 

 

 

 

Z przykrością informujemy, że restauracja Boscaiola została zamknięta. Nie ma Andrei i Janka, nie ma dziewczyn, jest nieczynne. Już tęsknimy za pysznym włoskim jedzeniem, niepowtarzalną atmosferą i Państwem, ale co zrobić - takie życie.

Nie martwcie się Państwo jednak za bardzo. Jolka powróci już 23 lipca w nowej lokalizacji, na rogu ulic Wiślanej i Browarnej. Boscaiola nie będzie taka sama, ale mamy nadzięję, że będzie jeszcze lepsza, dzięki Państwu.

Do zobaczenia!

 

 

 

 

Ostatnio Jola przeżywa prawdziwe oblężenie - bardzo dziękujemy wszystkim naszym wiernym klientom! Wiedząc jednak, że co za dużo, to nie zdrowo, byście mogli od nas chwilę odpocząć i zatęsknić podjęliśmy trudną decyzję, że począwszy od 1 października Jola w poniedziałki będzie nieczynna...

 

W Boskiej kończy się powoli lato. Trochę nas to martwi, ale staramy się pocieszać tym, co przyniesie jesień - makaronami i mięsami w sosach na bazie świeżych grzybów, jabłek, gruszek i śliwek. Smutki topimy też we włoskich winach, wraz z nadejściem chłodów coraz bardziej czerwonych. Jeśli więc obawiasz się jesiennej melancholii to zapraszamy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W marcu jak w garncu, więc zapraszamy na objazdową wycieczkę po regionalnych kuchniach i winnicach Włoch. Wyruszamy codziennie o godzinie 16.30. Nasz klimatyzowany autokar posiada ponad 20 miejsc siedzących oraz wszelkie inne udogodnienia niezbędne podczas podróży. Na początek zaczynamy od końca, czyli z obcasa Apulii. Do połowy marca dostępne jest specjalne menu przygotowane przez naszego boskiego mistrza Andreę, w ramach którego można degustować wina z regionu. Przez cały ten czas wszystkie wina z Apulii są u nas tańsze o 10%. Podczas kulinarnej podróży rozliczamy się także w lirach włoskich i innych instrumentach muzycznych z południa Włoch, ale tylko z tymi, którzy potrafią na nich zagrać.

Do zobaczenia!

Jola Boska jest teraz jeszcze bardziej włoska! Od początku lutego nowe menu autorstwa Andrei Carrillo pełne przysmaków włoskiej kuchni. Chcesz poznać Jolę i Andreę? Zapraszamy, teraz jest najlepszy moment!

Boscaiola - tym słowem określa się we Włoszech dania z dodatkiem leśnych składników, aromatycznych grzybów i swieżych ziół. W Warszawie stała się Boską Jola- bistro serwującym kuchnię śródziemnomorską i znakomite wina z całego świata. Kameralny lokal nad Wisłą, w budynku BUW-u jest świetnym miejscem na zakończenie niedzielnego spaceru, szybki lunch w tygodniu czy nastrojową kolację.Boscaiola zmienną jest. Teraz warto wpaść by poznać naszego nowego, włoskiego kucharza- Andreę!

 

Alicja Prazner, Prazner Alicja

© Copyright 2009 by BOSCAIOLA